Сонцезахисні окуляри та здоров'я

Майже кожен чув про небезпеку надлишку сонячного світла. Око має захисні механізми, що захищають від надлишку світла: звуження зіниць та опускання повік, але на ультрафіолеті ці механізми не працюють. Якщо небо трохи похмуре або ми перебуваємо в тіні, то примружування відбувається меншою мірою і тоді до очей доходить більша доза радіації, ніж у хорошу погоду.


Сонцезахисні окуляри та здоров'я


Сонцезахисні окуляри – призначення

Окуляри з поляризаційною лінзою призначені для захисту очей від надлишку світла та шкідливого ультрафіолетового сонячного випромінювання.

Сонце необхідне нам для життя, але як відомо, воно також відповідає за передчасне старіння шкіри, розвиток раку шкіри, катаракти та дегенеративних змін у макулярній частині сітківки. Шкідливе УФ-випромінювання змінює фізико-хімічні властивості тканин, відповідає за фотохімічні реакції.

Кератит є першим гострим симптомом впливу ультрафіолету (він проявляється гострим болем та ослабленням зору через пошкодження зовнішнього шару рогівки). Птеригіум, безперечно, є результатом тривалого впливу ультрафіолетового випромінювання. Найважливішою причиною сліпоти у світі є катаракта, яка часто пов'язана з впливом ультрафіолетового випромінювання протягом багатьох років життя. Було висловлено припущення, що макулярна вікова дегенерація пов'язана з впливом світла.

Важливість оригінальних поляризаційних окулярів

Тому необхідно використовувати окуляри з поляризаційними лінзами. Такі окуляри слід купувати тільки у відповідних оптичних магазинах, таких як Polaroid, де крім гарантії на виріб, ми також отримаємо допомогу у правильній припасуванні. Сервіс дуже важливий.

Безумовно, найстрашніше, що може зробити клієнт, це купити «псевдоокуляри» сонцезахисних окулярів, де замість відповідного оптичного матеріалу знаходиться звичайний шматочок пластику. Такі окуляри можуть навіть зашкодити здоров'ю. Багато людей, які намагалися їх носити, скаржаться на головний біль, розмите і спотворене зображення, нудоту – просто небезпечні.

До уваги батьків!

З раннього віку ми повинні захищати очі, до першого року життя 90% УФ-випромінювання спектра А та понад 50% УФ-В випромінювання досягають сітківки. Купуйте сонцезахисні окуляри для дітей Polaroid у спеціалізованих магазинах оптики повного сервісу. Не купуйте сонцезахисні окуляри для дітей та підлітків зі стендів на вулиці або в гіпермаркетах – вони несуть ознаки красивих та модних сонцезахисних окулярів, але у них немає жодних безпечних оптичних параметрів, вони можуть бути лише іграшкою, оголов'ям у волоссі тощо.

Новости
  • Алия Абдурахманова
  • 0

Добавить комментарий

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив